جهان اینجا

با جهان اینجا دنیا را با دید تازه تری ببینید، و راجع به همه چیز اطلاعات کسب کنید.

جهان اینجا

با جهان اینجا دنیا را با دید تازه تری ببینید، و راجع به همه چیز اطلاعات کسب کنید.

مقایسه کلرهای مختلف؛ کلر ایرانی، هندی و آمریکایی

تمیزی استخرها به عنوان یکی از محیط ‌هایی که با تماس مستقیم انسان‌ ها در ارتباط است، همواره مورد توجه بوده است. به همین دلیل در این مقاله تصمیم داریم تا درباره انواع کلرها صحبت کنیم.

انواع کلرهای مورد استفاده

کلر هندی

کلر هندی آکوافیت ماده ‌ای است که اصلی ‌ترین ترکیب آن کلسیم هیپوکلریت است. این ماده به صورت پودر کلرین با فرمول Ca(CLO)2  با درصد خلوص 70 درصد یک ترکیب معدنی است و به عنوان یک ماده باکتری‌ کش، انگل ‌زدا و جلبک ‌کش استفاده می ‌شود تا آب را ضدعفونی و تمیز کند. معمولا این نوع کلر در اشکال  قرص‌ کلر و پودر سفید کلر به عنوان کلر استخر استفاده می ‌شود، زیرا پایداری آن بیشتر از کلر معمولی است. از آنجا که کلر هندی آکوافیت در فرآیند ضد عفونی آب استخر استفاده می ‌شود، برای شوک کلرزنی و کنترل PH آب استخر نیز به کار می ‌رود.

کلر ایرانی

کلر ایرانی که امروزه به ‌صورت عمده در کشورمان تولید می ‌شود، دارای ویژگی ‌ها و خصوصیاتی است که باعث شده است تا این نوع کلر، مصرف بیشتری نسبت به کلرهای خارجی در داخل کشور داشته باشد. از کاربردهای این نوع کلر می‌ توان به تولید کاغذ، منسوجات، PVC  و حتی تصفیه آب آشامیدنی و ضد عفونی استخرها اشاره کرد.

یکی از ویژگی ‌های برجسته کلر ایرانی، واکنش ‌پذیری بالای آن با سایر عناصر است. از آنجایی که کلر ایرانی دارای ویژگی ضد عفونی‌ کنندگی قوی است، در تصفیه آب آشامیدنی و فاضلاب کاربردهای زیادی دارد. با این وجود، واکنش‌ پذیری آن نیز می‌ تواند آن را برای موجودات زنده سمی کند، بنابراین رعایت اصول ایمنی و استفاده صحیح از این ماده قدرتمند امری حیاتی است.

کلر آمریکایی

کلر آمریکایی یکی از پودرهای کلر با کیفیت بالاست که برای ضد عفونی آب آشامیدنی و آب استخر مورد استفاده قرار می‌ گیرد. پرکلرین به صورت پودر کلر و قرص کلر برای تمیزی آب استخرها استفاده می ‌شود. با استفاده از پرکلرین، تمام میکروارگانیسم‌ های موجود در آب استخر از بین می ‌روند و از انتقال بیماری ‌های مختلف گوارشی و پوستی جلوگیری می ‌شود.

پودر کلر آمریکایی با درصدهای مختلف خلوص مانند 65، 70، 90 و 100 در بازار موجود است. کلر سلوکس آمریکایی با درصد خلوص 90 و پودر کلر آکواپول آمریکایی با درصد خلوص 100 در بازار قابل دسترسی هستند. همچنین، پودر کلر هندی و چینی با درصد 70 و انواع ایرانی با درصد 60 تا 65 درصد نیز در بازار یافت می ‌شوند.

اشکال مختلف کلر برای ضد عفونی کردن آب استخر

تمیزی استخرها به عنوان یکی از محیط ‌هایی که با تماس مستقیم انسان‌ ها در ارتباط است، همواره مورد توجه بوده است. اما این تماس مستقیم می ‌تواند خطراتی را به همراه داشته باشد، به ویژه در مورد پخش ویروس ‌ها و باکتری‌ ها که در محیط‌ های گرم و مرطوب مانند استخرها به ‌طور خاص گسترش می ‌یابند. در اینجا بحث ضد عفونی و تمیز کردن استخرها با استفاده از کلر به چشم می آید.

انواع کلر برای ضد عفونی کردن آب استخر

قرص کلر

استفاده از کلر به صورت قرص کلر، به عنوان یکی از مواد ضد عفونی کننده استخر شناخته می شود. این قرص‌ ها در آب استخر شما حل می ‌شوند و در اندازه ‌های مختلف (معمولا ۳ و ۱) در دسترس قرار دارند. آنها می‌ توانند در سبدهای مخصوص قرار بگیرند یا با استفاده از دستگاه‌ های پخش کننده کلر شناور منتشر شوند. اگر از یک سیستم کلر اتوماتیک استفاده می‌ کنید، می ‌توانید از آن برای حل کردن قرص ‌ها استفاده کنید.

پودر کلر

پودر کلر مستقیما هب آب استخر اضافه می شود و میزان آن با توجه به حجم استخر بستگی دارد. پودر کلر سریع‌ تر از قرص ‌ها عمل می ‌کند زیرا ممکن است قرص‌ ها به سرعت حل نشوند، اما پودر کلر به مرور زمان در آب حل می ‌شود. کلر هندی و همینطور کلر ایرانی از جمله کلرهایی هستند که به صورت پودر تولید و استفاده می شوند.

کلر هندی به عنوان یک ماده گندزدا و اکسید کننده قوی شناخته می ‌شود که به آسانی باکتری‌ ها و ویروس ‌های موجود در آب را از بین می ‌برد. این ماده ضد عفونی کننده به صورت پودری موجود است که به راحتی در آب حل می ‌شود.

مایع کلر استخر

مایع کلر مستقیما به آب استخر اضافه می ‌شود و به دلیل سرعت عمل بالا، روشی سریع ‌تر برای ضد عفونی کردن استخر ارائه می ‌دهد. با این حال، مایع کلر دوام طولانی ‌ندارد، بنابراین باید به‌سرعت پس از خرید از آن استفاده کنید. گرانول و قرص کلر به طور کلی دوام بیشتری دارند که یکی از دلایل محبوبیت آنهاست.

گاز کلر استخر

گاز کلر تنها شکل واقعی کلر خالص است و برای ضد عفونی کردن استخرها استفاده می ‌شود. با این حال، به دلیل خطراتی که ممکن است به دنبال استفاده نادرست از آن رخ دهد، فقط سازمان‌ ها و افراد واجد شرایط مجاز به استفاده از گاز کلر برای استخرها هستند. این روش برای استخرهای مسکونی رایج نیست، اما بسیار موثر است.

با کلر هندی آشنا شوید؛ کاربردهای مختلف کار هندی

کلر هندی آکوافیت ماده ‌ای است که اصلی ‌ترین ترکیب آن کلسیم هیپوکلریت است. این ماده به صورت پودر کلرین با فرمول Ca(CLO)2 با درصد خلوص 70 درصد یک ترکیب معدنی است و به عنوان یک ماده باکتری‌ کش، انگل ‌زدا و جلبک ‌کش استفاده می ‌شود تا آب را ضدعفونی و تمیز کند. معمولا این نوع کلر در اشکال  قرص‌ کلر و پودر سفید کلر به عنوان کلر استخر استفاده می ‌شود، زیرا پایداری آن بیشتر از کلر معمولی است. از آنجا که کلر هندی آکوافیت در فرآیند ضد عفونی آب استخر استفاده می ‌شود، برای شوک کلرزنی و کنترل PH آب استخر نیز به کار می ‌رود.

کلر هندی اشتعال زا نیست اما اگر در نزدیکی مواد اشتعال زا قرار بگیرد، به دلیل خاصیت اکسید کنندگی که دارد، ممکن است واکنش های ناخواسته ای ایجاد کند.

کاربرد کلر هندی

پودر کلر هندی کاربردهای زیادی دارد که شامل موارد زیر می شود:

·         از بین بردن جرمها، باکتری ها و جلبک های موجود در آب

·         تصفیه و ضد عفونی کردن آب آشامیدنی و فاضلاب

·         استفاده در قالی ‌شویی

·         استفاده در صنایع مختلف از جمله کارخانه‌ های تولید مواد نوشیدنی و صنایع شیلات

·         ضد عفونی کردن آب استخرها

·         سفید کردن پارچه ها در صنعت نساجی

·         شستشو و ضد عفونی کردن میوه‌ ها و سبزیجات

·         ضد عفونی و تمیز کردن سرویس ‌های بهداشتی

مهم ترین ویژگی های پودر کلر هندی

·         این نوع کلر، ایمنی بالایی در استفاده دارد، به ‌راحتی در آب حل می‌ شود و هیچ ماده آلی‌ ای ندارد.

·         PH آن 10.8 می ‌باشد که با تغییر PH آب به محدوده بهینه 7.2 تا 7.6، از خوردگی در سطوح مختلف و تاسیسات جلوگیری می ‌کند.

·         به‌ عنوان یک ماده گندزدا و اکسید کننده قوی عمل می ‌کند.

·         کلر هندی آکوافیت پایدارسازی نشده است و در فرآیند کلرزنی فرآیند سریعی ایجاد می‌ کند.

·         این نوع کلر، رنگ آب را شفاف ‌تر می ‌کند، ته ‌نشینی کمی دارد و برای تصفیه آب آشامیدنی نیز مناسب است.

·         از این کلر به‌ عنوان سفید کننده پارچه هم استفاده می‌ شود.

·         ترکیب نسبتا پایدار کلر هندی آکوافیت باعث می ‌شود که این ماده نسبت به آب ژاول که پایداری کمتری دارد، بیشتر مورد استفاده قرار گیرد.

·         بوی قوی کلر از آن حاصل می ‌شود و در صورت ترکیب با سدیم هیپوکلریت، گاز سمی تولید می ‌کند.

·         با توجه به خاصیت قلیایی، PH  آب استخر را در مقابل اضافه شدن عوامل اسیدی ثابت نگه می‌ دارد.

انواع جراحی پروستات را بشناسیم

برای درمان پروستات اگر روش های کم تهلجمی و دارویی پاسخگو نباشد، از روش جراحی استفاده می شود که انواع مختلفی دارد. هر کدام از این روش ها با اهداف و کاربردهای خاص خود انجام می شوند. متخصص ارولوژی با توجه به شرایط بیمار و نوع عارضه، تصمیم می ‌گیرد که کدام نوع جراحی مناسب تر است. انواع مختلف عمل پروستات شامل موارد زیر می‌ شوند:

پروستاتکتومی رادیکال

در این روش، کل پروستات و غدد لنفاوی آن به صورت کامل برداشته می ‌شود تا بیماری‌ هایی نظیر سرطان پروستات به صورت کامل درمان شوند. این جراحی 3 نوع دارد که شامل پروستاتکتومی رادیکال روباتیک، پروستاتکتومی رادیکال باز و پروستاتکتومی رادیکال لاپاروسکوپی می شود. جراحی پروستاتکتومی رادیکال عوارضی دارد که عبارتند از:

·         داشتن خونریزی

·         ایجاد عفونت در مجاری ادرار

·         داشتن بی‌ اختیاری ادرار در اوایل دوره جراحی

·         اختلال در نعوظ و ناتوانی جنسی

·         آسیب به راست روده که البته این مورد به نسبت کمی رخ می‌ دهد

·         تنگی مجاری ادرار

پروستاتکتومی ساده

این عمل در حقیقت یک جراحی پروستات ساده است که عمدتا برای افرادی توصیه می شود که علائم شدید ادراری دارند و حجم غده پروستات آنها به اندازه غیر طبیعی بزرگ شده است. این بیماری به سرطان پروستات مرتبط نمی ‌شود و نیازی به جراحی پیچیده ندارد؛ به همین دلیل از پروستاتکتومی ساده استفاده می‌ شود. در این روش جراحی، کل غده پروستات برداشته نمی ‌شود و تنها بخشی از آن به منظور باز کردن جریان ادرار از دسترس خارج می‌ شود.

این جراحی نیز مانند نوع قبلی، عوارضی دارد که در ادامه آنها را نام می بریم:

·         خونریزی از مجاری ادرار

·         آسیب به بافت ‌های مجاور پروستات

·         بی ‌اختیاری در ادرار

·         تجربه ارگاسم خشک

·         ناتوانی جنسی و اختلال در نعوظ

لیزر درمانی

استفاده از روش لیزر درمانی یکی از روش‌ های رایج و بسیار موثر در درمان بیماری ‌های پروستات است که به دلیل کارآیی آن، مورد توجه عموم مردم و پزشکان قرار گرفته است. این روش جدید توانسته است جایگزین مناسبی برای روش‌ های جراحی سنتی پروستات شود.

متخصص اورولوژی با استفاده از تابش لیزر در شعاع و فرکانس خاص، می ‌توانند انواع بیماری‌ های پروستات از جمله بزرگی پروستات و سرطان پروستات را درمان کند. استفاده از لیزر درمانی در عمل پروستات بیشتر مختص افرادی است که با بزرگ شدن پروستات مواجه هستند. این جراحی می ‌تواند با بیهوشی کامل یا بیهوشی نخاعی اجرا شود که بستگی به شرایط فرد دارد. به دلیل اینکه این روش جراحی بدون برش در ناحیه شکم انجام می‌ شود، عوارض و دوره نقاهت کمتری را به همراه دارد.

معرفی 8 تا از مهم ترین بیماری هایی که متخصص ارولوژی درمان می کند

متخصص ارولوژی که با ادامه تحصیل در این حوزه توانسته به مرحله فوق تخصص ارولوژی خود دست پیدا کند، با دانشی که کسب کرده است می تواند در زمینه سیستم ادراری مانند مثانه، کلیه ‌ها، حالب‌ ها (لوله ‌هایی که ادرار را از کلیه به مثانه منتقل می‌ کنند) و مجرای ادراری به درمان بیماری ها بپردازد.

این متخصص دانش بالایی در زمینه دستگاه تناسلی آقایان دارد که شامل بیضه‌ ها، آلت تناسلی، کیسه بیضه و پروستات می ‌شود و بیماری ‌های این بخش را نیز درمان می ‌کند. متخصصان اورولوژی در محیط ‌های مختلف از جمله بیمارستان، مراکز تخصصی یا مطب شخصی می‌ توانند خدمات خود را ارائه دهند.

متخصص ارولوژی چه بیماری هایی را درمان می کند؟

تکرر ادرار

معمولا افراد سالم در طول روز بین ۴ تا ۸ بار نیاز به دفع ادرار دارند. اما وقتی که فرد بیش از ۸ بار نیاز به دفع ادرار پیدا کند یا شب ‌ها از خواب بیدار شود، به احتمال زیاد دچار تکرر ادرار شده است. اگر تکرر ادرار با تب و درد و ناراحتی در ناحیه شکم همراه باشد، باید به متخصص مراجعه کرد.

ناباروری

در آقایان ناباروری می ‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد که با مراجعه به دکتر متخصص ارولوژی می ‌توان علت را تشخیص داد و درمان کرد.

عفونت ادراری

عفونت ادراری می ‌تواند به هر بخش از سیستم ادراری مربوط باشد. اما در بیشتر مواقع عفونت مربوط به مثانه و مجرای ادراری فرد می ‌شود.

بزرگ ‌شدن غده پروستات

بزرگ شدن غده پروستات یک بیماری شایع است که با افزایش سن در مردان دیده می‌ شود. این بیماری می ‌تواند مشکلاتی را در مثانه، مجاری ادرار و کلیه ‌ها ایجاد کند. یکی از علائم ادراری ناراحت ‌کننده این بیماری، مسدود شدن جریان ادرار از مثانه است.

مشکل در نعوظ

اختلال نعوظ و ناتوانی جنسی در واقع ناتوانی در نعوظ یا حفظ آن در طول رابطه جنسی است. اگر گاهی دچار این مشکل شده باشید، جای نگرانی نیست. اما اختلال نعوظ به طور مداوم در زندگی زناشویی تأثیر منفی داشته و اعتماد به ‌نفس را از بین می ‌برد.

بی ‌اختیاری ادرار

بی ‌اختیاری ادرار به معنای از دست ‌دادن کنترل مثانه است. این حالت می‌ تواند برای بسیاری از افراد شرم‌ آور باشد. بی ‌اختیاری ادرار دلایل مختلفی دارد. معمولا این بیماری در افراد مسن، زنانی که به‌ تازگی زایمان کرده‌ اند و پس از یائسگی دیده می ‌شود.

سرطان مثانه

سرطان مثانه انواع مختلفی دارد و در بیشتر مواقع از سلول ‌های داخلی‌ ترین پوشش مثانه شروع می‌ شود. وجود خون در ادرار مهم ‌ترین علامت سرطان است. اگر علاوه بر این نشانه هنگام ادرار درد دارید یا دچار مشکلات دیگری هنگام ادرار کردن هستید، باید به متخصص اورولوژی مراجعه کنید.

افتادگی مثانه

در زنان دیواره جلویی واژن نوعی تکیه‌ گاه برای مثانه است. با بالا رفتن سن یا عوامل دیگر ممکن است افتادگی مثانه ایجاد شود. در نتیجه مشکلات ادراری، ناراحتی و بی ‌اختیاری استرسی شخص را درگیر می ‌کند. افتادگی مثانه درجات مختلفی دارد و در حالت خفیف فقط بخش کوچکی از مثانه به داخل واژن می ‌افتد.