جهان اینجا

با جهان اینجا دنیا را با دید تازه تری ببینید، و راجع به همه چیز اطلاعات کسب کنید.

جهان اینجا

با جهان اینجا دنیا را با دید تازه تری ببینید، و راجع به همه چیز اطلاعات کسب کنید.

انواع ارتودنسی دندان را بشناسیم + مراحل انجام ارتودنسی

ارتودنسی دندان انواع مختلفی دارد که شامل دسته کلی ارتودنسی ثابت و متحرک می شود. اما همین ارتودنسی ها، خود نیز شامل زیر دسته هایی می شوند که شامل موارد زیر هستند:

·         ارتودنسی سرامیکی

·         ارتودنسی دیمون

·         ارتودنسی پشت دندانی یا لینگوال

·         ارتودنسی نامرئی یا اینویزیلاین

مراحل ارتودنسی دندان را به ترتیب بشناسیم

مراحل ارتودنسی در هر فردی به نسبت نوع ناهنجاری دندانی، شدت ناهنجاری، روش درمان و سن بیمار می تواند متفاوت از دیگری باشد. برای مثال مراحل ارتودنسی ثابت و متحرک با یکدیگر فرق دارد و همینطور مراحل ارتودنسی دندان کودکان و بزرگسالان نیز با یکدیگر فرق دارند. اما به طور کلی مراحل ارتودنسی دندان به شرح زیر است:

پیدا کردن یک متخصص ارتودنسی با مهارت و تجربه بالا

قبل از هر چیزی باید به دنبال یک متخصص ارتودنسی خوب در شهر و منطقه خود باشید. به طور مثال اگر در کرج ساکن هستید، پیدا کردن بهترین متخصص ارتودنسی در کرج می تواند ترس شما از درمان را از بین ببرد. در صورتی که این درمان توسط بهترین متخصص ارتودنسی انجام شود، با کمترین درد و ناراحتی و عوارض بهترین نتایج را دریافت خواهید کرد.

معاینه توسط ارتودنتیست و عکسبرداری از دهان و دندان

در جلسه مراجعه، متخصص ارتودنسی دهان و دندانهای شما را به طور کامل بررسی می کند و به منظور اطمینان خاطر از نوع و شدت ناهنجاری، عکسبرداری از دهان و دندان را برای شما تجویز می کند. در صورتی که تصاویر، نشان دهنده هر گونه مشکل اعم از پوسیدگی دندان و … باشد، باید قبل از شروع درمان ارتودنسی رفع شوند.

انتخاب نوع درمان ارتودنسی دندان

انتخاب روش درمان، یکی از مهم ترین مراحل ارتودنسی دندان است. بهترین روش درمانی برای بیمار را متخصص ارتودنسی به توجه به معاینات انجام شده، عکس رادیولوژی دندان، نیاز بیمار و درخواست بیمار مشخص می کند. انواع روش های ارتودنسی دندان شامل ارتودنسی ثابت و ارتودنسی متحرک است که هر کدام از این روش ها نیز انواع مختلفی دارند.

مراجعات در بازه های مختلف

شما تا پایان طول درمان موظف هستید در بازه های زمانی منظم و تعیین شده به کلینیک ارتودنسی مراجعه کنید تا وضعیت دندان هایتان بررسی شود.

استفاده از نگهدارنده ارتودنسی

برخی از متخصصین ارتودنسی ممکن است پس از پایان درمان ارتودنسی تا مدتی استفاده از نگهدارنده ارتودنسی یا ریتینر را برای بیماران خود تجویز کنند.

کدام مدل ارتودنسی بهتر است؟

هر یک از این روش‌ ها دارای مزایا و معایب خود هستند و هر فرد ممکن است با ناهنجاری ‌ها و مشکلات مختلف در دندان ‌ها و فک خود مواجه باشد.

ارتودنسی متحرک چیست؟ هزینه ارتودنسی متحرک چقدر است؟

به طور کلی می توان گفت که خود ارتودنسی یک شاخه تخصصی در رشته دندانپزشکی است. اقداماتی که در این شاخه انجام می شود شامل ارزیابی، تشخیص و اصلاح یا درمان مشکلات مختلف دندانی مانند کج و ناصاف بودن، شلوغی دندان ها، جلو بودن یکی از فک ها و . است. با پیشرفت روز به روز علم مخصوصا در صنعت دندانپزشکی، انواع مختلفی از این درمان به وجود آمده است و با توجه به نیازهای بیمار از هر یک از آنان استفاده می شود. دسته بندی کلی ارتودنسی دندان شامل ارتودنسی متحرک و ثابت می شود، که هر کدام از آنها نیز مدل ها و انواع مختلفی دارند.

در این مقاله قصد داریم تا درباره نوع متحرک این نوع درمان توضیحاتی را در اختیارتان قرار دهیم.

ارتودنسی متحرک و مزایای آن

ارتودنسی متحرک همانطور که از نامش پیداست، به شما این امکان را می دهد که هنگام غذا خوردن و یا مسواک زدن، دستگاه ارتودنسی را از دهان خود خارج کنید. رایج ترین نوع ارتودنسی متحرک با نام ارتونسی اینویزیلاین و نامرئی شناخته می شود که از یک قالب و پلاک پلاستیکی تشکیل شده است که به طور منحصر به فرد برای دندان های هر فرد ساخته می شود و در دهان قرار می گیرد.

ارتودنسی متحرک معمولا برای درمان و اصلاح مشکلات جزئی در دندان ها و فکین به کار می رود و برای ناهنجاری های شدید کاربردی ندارد. این دستگاه به آرامی دندان ‌ها را تحت فشار قرار داده و آنها را به نرمی و به آرامی به جایگاه مطلوب منتقل می ‌کند تا به حالت طبیعی و ایده‌ آل برسند.

مزایای ارتودنسی متحرک درمان دندان

·         هزینه مقرون به صرفه: در مقایسه با دیگر روش‌ ها، ارتودنسی متحرک هزینه کمتری دارد و برای افرادی که به دنبال راهکاری اقتصادی برای اصلاح دندان ‌ها هستند، گزینه مناسبی است.

·         آسانی در تمیز کردن: امکان خروج بریس از دهان، این روش را برای تمیز کردن و بهداشت دهان مناسب می ‌کند.

·         ظاهر بهتر نسبت به ارتودنسی ثابت: ارتودنسی متحرک دارای ظاهری بهتر و کمتر مشخص نسبت به ارتودنسی ثابت است، که این امر خصوصا برای افرادی که به زیبایی درمان حساس هستند، جذاب است.

هزینه ارتودنسی متحرک چقدر است؟

می دانیم که هزینه ارتودنسی دندان برای افراد میزان یکسان و ثابتی نیست و با توجه به مشکل و شدت آن و نوع دستگاه ارتودنسی انتخاب شده، قیمت تمام شده ارتودنسی دندان میزان متفاوتی خواهد بود. هزینه ارتودنسی متحرک برای هر فک بین ۱۰.۰۰۰.۰۰۰ تومان (ده میلیون تومان) تا ۱۵.۰۰۰.۰۰۰ تومان (ده میلیون تومان) با توجه به نوع روش و درمان مورد نیاز متغیر است.

ارتودنسی ثابت چه مزایایی دارد؟ هزینه درمان با ارتودنسی ثابت چقدر است؟

در ابتدا و قبل از اینکه با توضیح ارتودنسی ثابت دندان بپردازیم، تصمیم داریم تا درباره ارتودنسی دندان تعریف مختصری به شما ارائه دهیم. ارتودنسی یک حوزه تخصصی دندانپزشکی است که در آن به تشخیص، پیشگیری و اصلاح بی نظمی دندان ها، ناهنجاری های فک و الگوهای نامناسب بایت پرداخته می شود.

در راستای درمان مشکلات فکی و دندانی مختلف، روش های مختلفی برای ارتودنسی دندان به وجود آمده است که شامل دسته کلی ارتودنسی ثابت و همینطور ارتودنسی متحرک می شود.

ارتودنسی ثابت چیست و چگونه دندان ها را مرتب می کند؟

ارتودنسی ثابت یکی از رایج ترین روش های درمانی ارتودنسی است. در این نوع ارتودنسی، براکت ها به دندان ها چسبانده می شوند و با استفاده از سیم و کش که به براکت ها متصل می شوند، ناهنجاری ها تصحیح می شوند. ارتودنسی ثابت خود انواع مختلفی دارد و شامل ارتودنسی لینگوال، براکت های دیمونو همینطور براکت های سرامیکی همرنگ دندان می شود. ارتودنسی ثابت با براکت های فلزی که رایج ترین نوع ارتودنسی ثابت است، برای درمان همه ناهنجاری ها از ساده ترین تا پیچیده ترین حالت کاربرد دارد.

مزایای ارتودنسی ثابت شامل چه مواردی می شود؟

تاثیر و عملکرد بسیار بالا: این روش ارتودنسی به دلیل فشار ثابتی که بر روی دندان ‌ها اعمال می‌ شود، تاثیر قابل توجهی در اصلاح ناهنجاری‌ های دندان دارد.

هزینه مناسب نسبت به دیگر روش‌ های ارتودنسی: ارتودنسی ثابت به عنوان یکی از گزینه‌ های به صرفه تر در مقایسه با سایر روش‌های ارتودنسی شناخته می‌شود.

مناسب برای همه سنین: این روش برای همه افراد از جمله کودکان و بزرگسالان، مناسب است و تناسب خوبی با انواع نیازهای سنی دارد.

کاربرد در تمام ناهنجاری ‌ها: تقریبا می ‌توان از ارتودنسی ثابت برای درمان تمامی ناهنجاری ‌ها و نامرتبی‌ های دندانی که به این درمان نیاز دارند، بهره گرفت. اما باز هم باید برای انتخاب بهترین روش درمان، با یک متخصص ارتودنسی در کرج یا هر شهر دیگری که در آن زندگی می کنید، مشورت کرد.

عدم نیاز به همکاری بیمار: در این روش، برخلاف برخی دیگر از روش‌ های ارتودنسی، نیاز به همکاری فعال بیمار برای اجرای درمان به جز مراقبت و بهداشت دهان و دندان وجود ندارد و درمان به صورت خودکار انجام می ‌شود.

هزینه ارتودنسی ثابت چقدر است؟

در بالاتر گفتیم که انتخاب روش درمان ارتودنسی به متخصص ارتودنسی بستگی دارد. این ارتودنتیست است که با مهارت و دانش خود و بعد از معاینه کردن دندانهای بیمار، روش درمان دندان های بیمار را مشخص می کند. هر کدام از این روش ها، قیمت متفاوتی دارد که برای هر فرد با دیگری متفاوت خواهد بود. برای ارتودنسی ثابت این هزینه برای هر فک بین 10 تا 15 میلیون تومان خواهد بود.  

چگونه می توانیم BMI را کاهش دهیم؟

چگونه می‌ توان بهترین راه‌ ها را برای کاهش BMI پیش گرفت؟ با اعمال تغییرات کوچک به سمت یک سبک زندگی سالم، می ‌توانید به تدریج BMI خود را کاهش دهید.

برنامه غذایی منظم و اصولی

برنامه غذایی سالم و منظم یکی از بهترین راه‌ ها برای کاهش BMI است. ایجاد تغییرات کوچک در رژیم غذایی به سمت یک سبک زندگی سالم، اقدامی کوچک و موثر است. مثلا هر روز می‌ توانید یک تغییر کوچک ایجاد کنید. مثل کاهش مصرف قند یا افزایش میزان مصرف آب. اضافه کردن سبزیجات و فیبر به رژیم غذایی و کاهش مصرف قندها اقدامات مثبتی هستند.

از رژیم ‌های لاغری افراطی خودداری کنید

رژیم های لاغری سخت برای مدت طولانی موثر نیستند و ممکن است به جای دست ‌یافتن به شاخص توده بدنی (BMI) سالم، باعث بازگشت وزن شوند. رژیم‌ های کنترل کالری و متوازن بهترین راه برای دستیابی به BMI سالم و حفظ آن برای مدت طولانی هستند. انتخاب غذاهای سالم ‌تر، کاهش حجم وعده‌ های غذایی و کاهش مصرف غذاها و نوشیدنی ‌های پرکالری، راه‌ های ساده ‌ای هستند که به شما کمک می‌ کنند به شاخص توده بدنی متعادل و سالم دست پیدا کنید.

انجام دادن عمل های لاغری

در حال حاضر تعداد زیادی از افراد به دنبال راهکارهای لاغری موثر می‌ گردند. به نظر می ‌رسد داشتن بدنی متناسب و سبک زندگی سالم، شامل رژیم غذایی مناسب، تمرین ‌های مقاومتی و کاردیو و خواب به موقع، رازی برای دستیابی به این هدف می ‌باشد. با این وجود، حقیقت این است که ژنتیک تاثیر بسزایی در این مسیر دارد و حتی با انجام تمامی اقدامات صحیح، ممکن است به نتیجه دلخواه نرسیده و استایل مورد نظر خود را به ‌دست نیاورید.

اکنون، می‌ توانید از انواع عمل لاغری مانند بای پس معده یا بادی اسکالپ برای کاهش چربی و افزایش عضله در نقاط خاصی از بدن خود، همچون شکم و منطقه پهلو، بهره‌مند شوید. در صورتی که به این اقدامات فکر می ‌کنید، مهم است بدانید گزینه‌ های خوبی در دسترس دارید.

اکثر عمل‌ های لاغری، مانند اسلیو معده و بای پس معده، تغییراتی در ساختار معده ایجاد می ‌کنند. به همین دلیل، برای انجام این عمل‌ ها نیاز است که BMI (شاخص توده بدنی) بالاتر از ۳۵-۴۰ باشد. به این معنا که شما با اضافه وزن مفرط روبرو باشید. همچنین، داشتن بیماری ‌های مزمن ناشی از چاقی، از جمله فشار خون و دیابت، نیز از معیارهای مهمی است که متخصصان پیش از جراحی‌ ها به آن توجه می‌ کنند.

BMI چگونه محاسبه می شود ؟ روش های کاهش BMI

امروزه یکی از مهم ترین معیارها برای سنجش چاقی و لاغری افراد، پارامتری به نام BMI یا شاخص توده بدنی است که به عنوان یک ابزار ساده برای اندازه گیری نسبت وزن به قد است. اما این سوال پیش می آید که چگونه با محاسبه یک عدد ساده می توان به چاقی و لاغری خود پی برد؟

شاخص توده بدنی یا BMI به‌ نوعی یک شاخص غربالگری است که نشان می ‌دهد یک فرد دارای کمبود وزن، وزن سالم یا اضافه‌ وزن و چاقی است یا خیر. اگر BMI افراد خارج از محدوده سالم باشد، ممکن است سلامتی فرد به خطر بیفتد.

اضافه ‌وزن می ‌تواند زمینه ساز بیماری های مختلفی مانند دیابت نوع 2، فشارخون بالا و مشکلات قلبی و عروقی شود. همچنین وزن بسیار کم نیز می‌ تواند خطر سوء تغذیه، پوکی ‌استخوان و کم‌ خونی را افزایش دهد. نکته مهم این است که با محاسبه BMI، نمی توان میزان چربی بدن را مستقیم اندازه گیری کرد. این معیار استاندارد می ‌تواند به پزشکان در شناسایی مشکلات احتمالی کمک بسیاری کند.

محاسبه BMI چگونه انجام می شود؟

این شاخص با استفاده از قد و وزن، به شما اطلاعاتی ارائه می ‌دهد که میزان متناسب بودن وزن شما با قدتان را نمایان می ‌سازد. در واقع، تست BMI نقطه شروعی مهم در مسیر حفظ سلامت و بهبود وضعیت فیزیکی می ‌باشد. در این تست، میزان وزن شما برحسب کیلوگرم به توان دو از قد شما تقسیم می ‌شود. عدد به ‌دست آمده نشان ‌دهنده توده وزنی بدن شماست. این فرمول ساده، یک راه سریع و دقیق برای تشخیص احتمال اضافه وزن یا لاغری ناشی از نسبت نامناسب وزن به قد است.

اگر عدد به دست آمده از 19 کمتر باشد، به معنای کمبود وزن است و این یعنی فرد به یک رژم چاقی نیاز دارد. اما اگر عدد به دست آمده ناشی از این فرمول بیشتر از 30 باشد، یعنی فرد دچار اضافه وزن است و باید کاهش وزن را در برنامه خود قرار دهد.

روش های کاهش  BMI

افرادی که شاخص توده بدنی آنها از 30 بالاتر است معمولا با روش های معمول کاهش وزن مانند ورزش و رژیم لاغری، موفق به کاهش وزن نمی شوند و در نهایت مجبور به انجام جراحی های لاغری مانند عمل اسلیو معده، بای پس معده و ... می شوند. در ادامه شما را با بهترین روش های کاهش وزن و کاهش BMI آشنا خواهیم کرد:

·         انتخاب یک رژیم لاغری مناسب مانند رژیم مدیترانه ای

·         انجام ورزش به صورت روزانه

·         داشتن خواب کافی

·         کنترل کردن استرس (باعث استپ وزن هم می شود.)

·         انجام عمل جراحی لاغری