جهان اینجا

با جهان اینجا دنیا را با دید تازه تری ببینید، و راجع به همه چیز اطلاعات کسب کنید.

جهان اینجا

با جهان اینجا دنیا را با دید تازه تری ببینید، و راجع به همه چیز اطلاعات کسب کنید.

هزینه ایمپلنت دندان در سال 1402 چقدر است و به چه عواملی بستگی دارد؟

هزینه ایمپلنت دندان مقدار ثابتی ندارد و عوامل مختلفی در تعیین کردن این هزینه نقش دارند. تا حد زیادی این هزینه به دندانپزشک و مواد به کار رفته برای درمان کاشت دندان وابسته است اما در کنار آنها، عوامل دیگری نیز هستند که در ادامه به معرفی آنان می پردازیم.

ایمپلنت دندان چیست؟

ایمپلنت دندان یکی از رایج ترین روش ها برای جایگزینی دندان های از دست رفته است. افراد در همه سین و به دلایل مختلفی می توانند دندان های خود را از دست بدهند. ایمپلنت دندان از سه بخش اصلی پایه ایمپلنت یا فیکسچر، اباتمنت و تاج ایمپلنت تشکیل شده است. پایه آن در استخوان فک قرار گرفته و از جنس تیتانیوم است.

طول عمر ایمپلنت چقدر است؟

در صورت مراقبت درست از ایمپلنت دندان مثل دندان های واقعی و ختی بیشتر از آنها، ایمپلنت دندان یک درمان مادام العمر است و نیاز تعویض ندارد. البته لازم است برای افزایش طول عمر ایمپلنت دندان نکاتی را رعایت کرد.

قیمت کاشت ایمپلنت به چه عواملی وابسته است؟

همانطور که در بالاتر نیز گفتیم، عوامل مختلفی بر هزینه کاشت دندان با ایمپلنت تاثیرگذار است که در ادامه با برخی از این موارد آشنا خواهیم شد:

·         برند انتخاب شده برای ایمپلنت دندان: برندی که برای کاشت ایمپلنت شما انتخاب می شود تاثیر خیلی زیادی دارد. به طبع هرچه برند انتخاب شده معروف تر و باکیفیت تر باشد، قیمت آن بالاتر است.

·         تعداد دندان های ایمپلنت شده: بدیهی است که اگر یک ایمپلنت انجام دهید، هزینه آن با کاشت دو ایمپلنت متفاوت خواهد بود.

·         میزان تخصص و مهارت دندانپزشک: اینکه آیا درمان توسط دندانپزشک عمومی انجام می‌ شود یا متخصص ایمپلنت دندانی، در تعیین هزینه ایمپلنت بسیار مؤثر است.

·         هزینه لابراتوار: لابراتوارهای مختلفی وجود دارند که کیفیت آن ها با یکدیگر متفاوت است.

·         هزینه های جانبی: اگر در کنار جراحی ایمپلنت، نیاز به جراحی‌ های فرعی مانند جراحی سینوس یا بازسازی فک باشد، هزینه نهایی بیشتر از هزینه معمول ایمپلنت خواهد بود. همچنین اگر بیمار تحلیل لثه، پیوند استخوان برای افزایش عرض استخوان، افزایش ارتفاع استخوان و پیوند استخوانی داشته باشد، بسته به میزان پیوند استخوانی، به هزینه کلی ایمپلنت اضافه می‌ شود.

هزینه ایمپلنت دندان چقدر است؟

ایمپلنت سوئیسی و آلمانی محبوب ترین و بزرگترین کشورهای تولید کننده ایمپلنت دندان هستند. در زیر جدول هزینه حدودی برخی از بهترین برندهای ایمپلنت دندان در ایران را برای شما قرار داده ایم.

برند سوئیسی اشترومن

از 10 میلیون تومان

برند سوئیسی SIC

از 8 میلیون تومان

برند آمریکایی زیمر

از 13 میلیون تومان

برند کره ای CIS

از 6 میلیون تومان

برند کره ای biotem

از 7 میلیون تومان

 

منبع: implantdr.ir

ارتباط بین ارتودنسی دندان و سردرد

امروزه افراد زیادی درمان ارتودنسی را به عنوان یک راه حل برای برطرف کردن مشکلات و ناهنجاری های دندان انتخاب کرده اند. این درمان انواع مختلفی دارد که بر اساس مشکل فک و دندان، شدت آن و عوامل دیگری توسط متخصص ارتودنسی انتخاب می شود.

یکی از اتفاقاتی که بعد از شروع درمان دچار آن می شویم، داشتن سردرد و حتی سردرد های میگرنی است که ناشی از کشش بریس های ارتودنسی ثابت بر روی دندان است و می تواند در مکان های غیرمرتبط مانند اطراف چشم، گردن و ... مشاهده شود. اما نگران نباشید زیرا این دردها طبیعی است.

علت سردرد در طول ارتودنسی

سردرد و میگرن در هنگام ارتودنسی می تواند علت های مختلفی داشته باشد که در ادامه به معرفی برخی از آنان می پردازیم:

میگرن ناشی از محکم بسته شدن بریس ها

اولین و محتمل ترین علت انواع سردرد مخصوصا میگرن، در طول ارتودنسی دندان محکم بسته شدن بریس ارتودنسی یا اجزای آن است. این سفت بسته شدن اجزای مختلف ارتودنسی دندان باعث وارد شدن فشار به اعصاب دندان ها، لثه و صورت می شود. این درد در اعصاب صورت حتی می تواند باعث ایجاد درد استخوان هم شود. مجموع این فشارهای وارده به اعصاب در نهایت به صورت میگرن و سردرد در هنگام ارتودنسی در بخش هایی از سر قابل حس است.

میگرن ناشی از اسپیسر ارتودنسی

اسپیسر یک وسیله کوچک و گرد در ارتودنسی است که بین دندان های آسیاب و پیش قرار می گیرد و به این ترتیب فضایی بین این دندان ها ایجاد می کند. جود این وسیله در تمامی درمان ها ضروری نیست اما در شرایط خاصی برای اطمینان از موفقیت درمان ارتودنسی ضروری بوده و بسیار دردناک است. در هنگام استفاده ار آن حس می کنید یک لاستیک به ضخامت یک سانتی متر بین دندان های شما گیر کرده است. این درد می تواند به گونه، فک، پشت گوش و پیشانی شما منتقل شده و حتی باعث میگرن شود.

میگرن ناشی از کمبود آب بدن

وقتی متخصص ارتودنسی برای درمان شما ارتودنسی متحرک را انتخاب کرده است، دهان بیشتر باز می شود و بنابراین بیشترین میزان نفس کشیدن و ورود و خروج هوا در دهان شما اتفاق خواهد افتاد. در هنگام استفاده از این نوع ارتودنسی مساحت دندان های شما بزرگتر شده است و ممکن است بسته شدن دهان شما را کمی سخت تر کند، بنابراین دهان شما خشک می شود و اگر به میزان کافی و زیاد آب نخورید، کم آبی به نوبه خود باعث بروز علائمی مانند سردرد و میگرن می شود. خشکی دهان به نوعی نشان دهنده کم آبی بدن نیز هست.

منبع

هزینه عکس دندان در سال 1402 چقدر است؟

هزینه عکس دندان یکی از هزینه های جانبی است که شما برای درمان مشکلات خود باید بپردازید که این هزینه میزان ثابتی ندارد. دندانپزشک شما در مرحاه اول برای تشخیص دقیق مشکل و تعیین نوع درمان، به شما می گوید که از دهان و دندان خود عکسبرداری انجام دهید.

عکس دندان تصویری از دندان‌ ها، استخوان‌ ها و بافت‌ های نرم اطراف آن است که با کمک اشعه ایکس گرفته می‌ شود تا مشکلات مربوط به دهان، دندان و فک‌ ها تشخیص داده شود و به‌ درستی درمان شوند.

مشکلاتی که با عکس دندان تشخیص داده می شوند

·         پوسیدگی دندان

·         ضایعات عفونی و غیرعفونی استخوانی و کیست‌ ها

·         شکستگی استخوان و دندان، لب پرشدگی و ترک دندانی

·         مشکلات مربوط به ریشه دندان برای عصب کشی دندان

·         دندان نهفته

·         بیماری لثه

·         درمان ارتودنسی

5 نوع از معروف ترین انواع عکس‌ در دندانپزشکی

در ادامه انواع عکسها در حوزه دندانپزشکی را نام می بریم که هرکدام از آنها برای تشخیص مشکلات خاصی کاربرد دارند:

رادیوگرافی پری‌ آپیکال: در این عکسبرداری از اشعه ایکس استفاده شده و در آن یک یا دو دندان به صورت کلی از ریشه تا تاج نشان داده می شود.

رادیوگرافی اکلوزال: این عکسبرداری یک نمای واضح از کف دهان را برای نشان دادن نیش فک بالا یا پایین ارائه می دهد. همینطور در این نوع تصویر برای نشان دادن دندان های شیری و دائمی کودکان، از اشعه ایکس استفاده می شود.

عکس پانورامیک یا OPG: عکس OPG دندان، معاینه تصویری دو بعدی دندان برای گرفتن عکس از کل دهان شامل دندان‌ ها، فک‌ های بالا و پایین، ساختارها و بافت‌ های اطراف آنها است.

عکس بایت‌ وینگ: برای تشخیص بیماری لثه مناسب می‌ باشد و برای تشخیص پوسیدگی موجود در دندان‌ های عقب و همچنین تغییرات ایجاد شده در استخوان‌ ها توسط دندانپزشک بسیار کمک کننده است.

اشعه‌ ایکس دیجیتالی: این نوع رایوگرافی با اشعه ایکس انجام می شود و از سنسورهای دیجیتال اشعه ایکس برای تولید تصاویر رایانه ای از دندان ها، لثه‌ ها و سایر ساختارها و شرایط دهان و دندان استفاده می شود.

سفالومتری: بیشتر، افرادی که نیاز به ارتودنسی دندان دارند این عکسبرداری را انجام می دهند. زیرا در این عکس موقعیت دندان ها نسبت به نیمرخ صورت و فک مشخص می شود.

هزینه عکس دندان به چه عواملی بستگی دارد؟

همانطور که در ابتدای مقاله به آن اشاره کردیم، عکسبرداری از دهان و دندان قیمت ثابتی ندارد و برای تعیین این هزینه باید مواردی را در نظر گرفت:

·         نوع تصویربرداری تجویز شده

·         موقعیت جغرافیایی محل عکسبرداری

·         کیفیت دستگاه و تجهیزات در مطب

·         خصوصی یا دولتی بودن کلینیک یا بیمارستان

·         نوع بیمه

منبع: https://www.implantdr.ir/

موکوسل یا کیست لب چیست و چگونه درمان می شود؟

موکوسل دهان نوعی کیست مخاطی کوچک و پر مایع است که باعث درگیر شدن بافت مخاطی می شود. این کیست ها معمولا در داخل دهان و روی انگشتان دست و پا به وجود می آیند و در اصل یک کیست بی ضرر اما آزاردهنده هستند. موکوسل دهان نزدیک به روزنه های غدد بزاقی و معمولا روی لب پایین، زیر زبان، کف دهان و یا لثه ها ایجاد می شود و شیوع آن در افراد زیر 30 سال بیشتر است.

علت ایجاد موکوسل چیست؟

در مرکز موکوسل یک غده بزاقی کوچک قرار دارد که باعث بزاق دهان است و این بزاق از طریق غدد بزاقی به داخل دهان فرد انتقال پیدا می کند. زمانی که فردی دچار موکوسل می شود، یکی از این کانال ها آسیب دیده و یا مسدود شده است. این مشکل معمولا زمانی اتفاق می افتد که به صورت مکرر و بارها لب یا گونه خود را گاز گرفته باشید. ضربه خوردن به صورت و دهان هم می تواند باعث ایجاد اختلال در مجراها و غدد بزاقی شود.

 مکیدن لب و بخش داخلی گونه ها، پیرسینگ لب یا بخش های دیگر دهان و همینطور رشد غیر طبیعی دندان ها نیز می تواند باعث ایجاد کیست لب شود.

موکوسل هایی که در کف دهان شکل می گیرند رانولا نام دارند و به دلیل اینکه از نظر سایز بزرگتر هستند، مشکلات بیشتری را در هنگام گفتار، جویدن و بلعیدن به وجود می آورند. موکوسل ها از نظر ظاهری ویژگی های زیر را دارند:

·         بدون درد

·         نرم، گرد و گنبدی شکل

·         سطح مرواریدی یا نیمه روشن

·         رنگ صورتی مایل به آبی

·         قطر 5 تا 8 میلی متر

آیا با وجود موکوسل می توان اصلاح طرح لبخند انجام داد؟

برای انجام پروسه های دندانپزشکی و اصلاح طرح لبخند معمولا دندانپزشکان به معاینه و بررسی دقیق دهان و دندان های بیمار می پردازند و تا آن مشکلات را برطرف نکنند، درمان های دیگر چه زیبایی مانند لمینت دندان و چه درمانی مانند ارتودنسی دندان را انجام نمی دهند.

درمان موکوسل به چه روش هایی انجام می شود؟

این کیست دهان معمولا به صورت خود به خودی و با گذر زمان درمان می شود و نیاز به مداخله و اقدامات خاصی ندارد. درست است که احساس کردن این غده کوچک در هر جای دهانتان ممکن است برای شما آزاردهنده باشد، اما حتما حواستان باشد که هرگز آن را با دست یا هر وسیله تیزی نترکانید زیرا می تواند باعث ایجاد عفونت شود.

اگر موکوسل بیش از دو هفته باقی ماند و بهبود نیافت، باید به دندانپزشک مراجعه کرد تا با بهترین روش آن را درمان کند. روش های درمان آن:

·         تخلیه کیست به وسیله سوزن استریل

·         لیزر درمانی

·         سرما درمانی

·         عمل جراحی

منبع: بست دنتیست

همه چیز درباره ایمپلنت دندان سوئیسی

ایمپلنت دندان یکی از روش های جایگزین کردن دندان های از دست رفته است و در حقیقت مانند یک دندان مصنوعی دائمی عمل کرده و جایگزین ریشه دندان می شود. اما به دلیل وجود تعداد زیاد برندها و همینطور کشورهای سازنده، انتخاب این که کدام یک گزینه مناسبی می باشد، کمی سخت است.

انواع ایمپلنت سوئیسی کدامند؟

معمولا بهترین ایمپلنت های دنیا ساخته کشور سوئیس هستند و از برندهای مختلفی هستند. ایمپلنت سوئیسی از تیتانیوم خالص و یا آلیاژ آن ساخته می شود و فرآیند ساخت آن پیچیده است. معروف ترین برندهای ایمپلنت سوئیسی دندان شامل موارد زیر می شوند:

·         ایمپلنت اشترومن: این برند از کسفبت بسیار بالایی برخوردار است و در نقابل نیز قیمت زیادی دارد.

·         ایمپلنت SPI: ایمپلنت اس پی ای نیز از قدیمی ترین برندهای سوئیسی است و با انواع تاج دندان سازگار بوده و پایداری مکانیکی بالایی دارد.

·         ایمپلنت سوئیسی SIC: این محصول کیفیت متوسطی دارد و اولین چیزی که راجع به این برند جلب توجه می‌ کند این است که قیمت ایمپلنت دندان SIC بسیار پایین تر از دیگر برندهای ایمپلنت است.

·         ایمپلنت سوئیسی TRI: این برند یکی دیگر از برندهای معروف سوئیسی است و قیمت مقرون به صرفه ای نیز دارد.

·         ایمپلنت ایده (Ihdeh): دندان مصنوعی ثابت ایده از ایمپلنت‌ های با کیفیت سوئیسی به شمار می‌ رود و داشتن پایه‌ های زاویه‌ دار، متمایز کننده این ایمپلنت از سایر برند‌ها است.

·         ایمپلنت دندان بیودنتال: این ایمپلنت دندان یک برند تازه است و در نوع خود بهترین است.

مزایا و معایب ایمپلنت سوئیسی دندان

همانطور که گفتیم در نوع سوئیسی ایمپلنت دندان، از بهترین مواد اولیه استفاده می شود و طراحی آن استاندارد و قوی است. همین ها، ایمپلنت های ساخته شده در کشور سوئیس را به بهترین ایمپلنت های دنیا تبدیل کرده است. اما این پروتزهای ثابت دندانی معایبی نیز دارند که شامل کمیاب بودن آنها در بازار و قیمت بالای آنها می شود.

هزینه ایمپلنت دندان چقدر است؟

قیمت کاشت ایمپلنت دندان یک میزان ثابت ندارد و به موارد مختلفی بستگی دارد که شامل موارد زیر می شود:

·         جنس ایمپلنت دندان

·         کشور سازنده ایمپلنت

·         زمان کاشت ایمپلنت دندان

·         نوع متریال استفاده شده در ایمپلنت

·         مهارت و تخصص دندانپزشک

·         نوع درمان و میزان سختی آن

·         تعداد دندان های از دست رفته

تفاوت ایمپلنت کره ای و سوئیسی در چیست؟

ایمپلنت های کره ای یکی دیگر از کشورهای سازنده ایمپلنت دندان است که با ایمپلنت های سوئیسی تفاوت هایی دارند که عبارتند از:

·         طول عمر

·         قیمت ایمپلنت دندان

·         در دسترس بودن قطعات آنها

منبع